Alegeri locale 2024! Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat rezultatele parțiale la Consiliul General al Municipiului București (2024)

Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat rezultatele parțiale pentru Consiliul General al Municipiului București! Iată cum arată primele cifre, după alegerile locale din data de 9 iunie 2024.

Prezența la vot a fost puțin mai mare față de alegerile locale din 2020. În București, Nicușor Dan a câștigat un nou mandat de primar general, obținând 46,88% și fiind urmat de Gabriela Firea cu 22,33% din voturi. Pe locul trei se află Cristian Popescu Piedone cu 16,17% din voturi.

Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat, luni, și primele rezultate parțiale oficiale pentru Consiliul General al Municipiului București.

Rezultatele parțiale pentru Consiliul General al Municipiului București

"); }

Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat, luni dimineața, rezultatele parțiale la Consiliul General al Municipiului București.

Citește și: Nicușor Dan vrea să-i ia locul lui Klaus Iohannis, după a doua victorie de la Primăria Capitalei?! A spus clar dacă va candida sau nu la alegerile prezidențiale: „Știu ce e de făcut aici”

Potrivit datelor încărcate de Autoritatea Electorală Permanentă, Partidul Social Democrat a obținut 27%, în timp ce Alianța Dreapta Unită a obținut 26,55%.

Pe locul trei se află Partidul Național Liberal cu 12,41%, fiind urmat de PUSL cu 10,11%. Alianța Pentru Unirea Românilor a obținut 8,22%, iar REPER 6,98%. SOS România a obținut un procent de 4,21%, PER 2,65%, iar Alternativa Dreaptă 1,86%, potrivit Antena 3 CNN.

Alegeri locale 2024! Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat rezultatele parțiale la Consiliul General al Municipiului București (1)

Rezultatele parțiale pentru Primăria Generală. Cine a ieșit la București

Nicușor Dan a câștigat cel de-al doilea mandat de primar al Capitalei.

În dimineața zilei de 10 iunie, Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat rezultatele parțiale pentru Primăria Generală, iar candidatul independent susținut de opoziția coalizată a obținut 262.349 din voturi, după numărarea voturilor din 1.021 de secții, potrivit datelor publicate de AEP pe prezenta.roaep.ro.

Citește și: Tatăl patronului stației GPL care a explodat în Crevedia rămâne în funcția de primar! Locuitorii din Caracal l-au votat din nou pe Ion Doldurea, la câteva luni de la tragedie

Potrivit rezultatelor parțiale, situația în ceea ce privește candidații la Primăria Capitalei, conform datelor publicate de AEP luni dimineața, după numărarea voturilor din 1.021 de secții din București, arată astfel:

  • Nicușor Dan (independent susținut de ADE) a obținut 46,88%, adică 262.349 din voturi.
  • Gabriela Firea (PSD) a obținut 22,33%, adică 124.949 de voturi.
  • Cristian Popescu Piedone (PUSL) a obținut 16,17%, însemnând 90.512 de voturi.
  • Sebastian Burduja (PNL) a obținut 7,54%, 42.189 de voturi.
  • Mihai Enache (AUR) a obținut 17.124 de voturi, un procent de 3,06%.
  • Diana Șoșoacă (S.O.S România) a obținut 14.495 de voturi, 2,59%.
  • Alexandru Pânișoară (PER) a obținut 0,54%, mai exact 3.043 de voturi.
  • Constantin-Titian Filip (independent) a obținut 2.618 voturi, 0,47%.
  • Dorin Iacob (Alternativa Dreapta) a obținut 2.343 de voturi, 0,42%.

La nivel național, potrivit datelor oficiale furnizate de BEC, rezultatele provizorii arată astfel: PSD a obținut 36,80%; PNL – 27,85%; AUR – 10,26%; SOS – 3,44%, PUSL – 3,36%.

Citeste si: Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a mințit în legătură cu sentimentele sale: „Eu nu m-am prefăcut niciodată.”- kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Chris Martin, lecţie de iubire la al doilea concert Coldplay de pe Arena Naţională! A invitat trei tineri pe scenă, între care şi un supravieţuitor de la Colectiv- radioimpuls.ro

Alegeri locale 2024! Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat rezultatele parțiale la Consiliul General al Municipiului București (2)

Ce a spus Nicușor Dan, după ce a câștigat un nou mandat de primar

Nicușor Dan a așteptat primele rezultate în biroul său de la Primăria Capitalei. Actualul edil a ieșit ulterior la declarații, chiar în fața instituției pe care o conduce. Acesta a precizat faptul că bucureștenii și-au dorit dreptate, dar și un viitor mai bun și a anunțat câteva dintre acțiunile pe care dorește să le facă în noul mandat.

"Să știți că niciodată politicianul nu câștigă alegeri. Alegerile sunt câştigate de comunităţi. Azi am avut în Bucureşti o uriaşă comunitate care şi-a dorit onestitatea în funcţia publică, care şi-a dorit instituţii care să lucreze, care şi-a dorit dreptate.

Vreau să vă mărturisesc că sunt copleşit de responsabilitatea pe care mi-o daţi şi de speranţele pe care le puneţi în noi.(...) Voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector(...) În acești ani am luat foarte multe decizii greșite.

Probabil că o să greșim în continuare, însă niciodată nici eu, nici colegii care au venit în administrație cu mine nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat", a declarat Nicușor Dan duminică seara, în timpul conferinței de presă de la Primăria Capitalei.

Citește și:

Mai multe despre:

  • alegeri locale 2024
  • alegeri locale
  • alegeri locale candidati 2024
  • alegeri locale rezultate
  • alegeri locale bucuresti
  • consiliul general bucuresti
Alegeri locale 2024! Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat rezultatele parțiale la Consiliul General al Municipiului București (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6207

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.